In de buitengebieden vieren we andere feestjes

In de buitengebieden vieren we andere feestjes

Want we hebben in het buitengebied meer ruimte voor feestjes en lawaai dan in de stad. Verder is het ook nog eens zo dat je, als je op en boerderij woont en een feestje geeft, de rest van de weg ook uitnodigt. Zo hebben je buren ook eens een feestje en geen overlast. Nou ja, zo’n boerenfeestje kan er pittig aan toe gaan hoor. Wat denk je van het schieten met carbid? Een beetje boerenknul heeft daar net voor zijn feestje een flinke bestelling voor gedaan. Ook als het feestje niet in de oud en nieuw-periode valt. Deze knallen geven absoluut een verhoging van de feestvreugde. Plattelandsstijl.

Paasvuren en kerstboomverbranding

Om milieuredenen zou je er voor kunnen kiezen om deze activiteiten niet meer te organiseren. Maar zeg nou eerlijk, wat is er leuker dan een flink vreugdevuur? Gezellig met z’n allen om het voor zitten en staan. Biertje erbij en maar genieten van de vlammen. Wij hebben wel eens een dusdanig vuur gemaakt dat de brandweer langs kwam om te kijken of alles wel goed ging. En dat ging het. Want ervaren vuurtjesstokers hoef je echt niets te vertellen over de windrichting, de afstand tot het rieten dak en het niet gebruiken van benzine of andere aanjagers. Wij hadden een prachtig vuur en de brandweer kon weer onverrichter zake naar huis.

Een schuurfeest heeft een aparte sfeer

Vroeger stond er bij een schuurfeest een melkbus bij de deur. Daar deed je je semi-vrijwillige donatie in en dan kon het feest beginnen. Er was een (goede) band, een bar en heel veel volk. Allemaal mensen uit de omgeving die graag een feestje met elkaar bouwen. Nooit rottigheid of vechtpartijen. De politie kwam voor de vorm even langs, maar hoefde niets te doen. Dit is de reden dat veel mensen er voor kiezen om hun jubeljaar of hun trouwdag in een schuur te vieren. De schuren van nu zijn inmiddels omgebouwd tot feestlocaties, maar de intentie blijft hetzelfde.

Afsluiten met een vuurwerkshow

Want dat kan, op de boerderij. Of het mag is weer iets anders, maar het feest is niet compleet als er geen vuurwerk wordt afgestoken. Natuurlijk worden hier ook de belangrijke voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Je wilt immers niet dat je feestje eindigt in een drama. Dus degene die “vuurwerkdienst” hebben, die blijven volledig nuchter en weten precies wat ze doen. Het overige publiek kan genieten van het mooie vuurwerk.
Carbid

Reageren is niet mogelijk.