groene-handen.nl

Haal het groen maar binnen.

clemantisonlineklimophedera

De zon komt langzaam weer tevoorschijn en zorgt al goed voor het lente gevoel. Het voorjaar nadert en tijd om wat meer groen in huis te halen. Nou kan je natuurlijk kiezen voor bossen bloemen voor het raam die het interieur opvrolijken maar je kan het ook op een andere manier aanpakken.

Haal buiten naar binnen.

Het is natuurlijk mogelijk om buitenplanten ook een beetje naar binnen te halen. Zo krijg je gelijk groen in huis en fleurt het op een andere manier jouw interieur op. Heb je er wel is over nagedacht om een palmplant in de hoek van de huiskamer te zetten of misschien een nog gekker idee, om klimop hedera binnen te halen.

Zet het in potten op een plank aan de muur, zo vrolijk je de muur gelijk op. Laat de planten omlaag hangen en zo vult het jouw interieur. Natuurlijk kan je de planten ook buiten houden om de schutting wat meer kleur te geven.

Planten in de vensterbank

Niets staat leuker dan groen op de vensterbank, je moet dan wel rekening houden met welke planten je daar plaatst. Want in het volle licht is het voor de planten weleens afzien. Veel kamerplanten komen uit tropische gebieden waar de lucht vochtig is. Dit is natuurlijk anders in jouw huis met verwarming waardoor de lucht eerder droog is. Zeker in de vensterbank, achter het glas in het licht en ook nog recht boven de verwarming. Vooral planten met dunne bladeren kunnen hier niet zo goed tegen. Maar gelukkig zijn daar nog de vetplanten en de cactussen. Die kunnen daar perfect staan.

Op een andere manier kleur?

Wil je geen hele bossen in huis halen maar wel wat meer kleur in huis hebben. Dan kan je er ook altijd voor kiezen om gekleurden vazen voor het raam te zetten, of leuke gekleurde kussens op de bank of stoelen te leggen. Zo krijg je al snel meer kleur in huis en komt de lente meer naar binnen. Met een paar kleine aanpassingen heb jij al snel meer kleur in huis.

Wil je planten die luchtzuiverend zijn? Dan kan je altijd kijken naar de Blauwvaren/zinkvaren (in het Latijns Phlebodium aureum ‘Blue Star’) of de Dieffenbachia (in het Latijns Dieffenbachia ‘Sublime’). Deze planten zorgen ervoor dat de lucht in de ruimte gezuiverd wordt en is een raam openzetten op wat mindere dagen niet geheel nodig. Maar kan natuurlijk altijd.

Mobiele versie afsluiten