groene-handen.nl

Overlast van muggen, hoe kom je er vanaf?

De zomer staat voor de deur en dat is niet alleen maar goed nieuws. Bij de zomer horen verschillende soorten ongedierte zoals wespen en muggen. Vooral de muggen kunnen erg vervelend zijn en steken je te pas en te onpas. Het is vaak moeilijk te achterhalen waar de muggen vandaan komen en dus heb je het probleem zelf niet zo snel opgelost. Laat daarom muggen bestrijden door bestrijders van Beestjes Kwijt.

Oorzaak overlast

Als je op een zwoele zomeravond buiten zit, is de kans aanwezig dat je continu gezoem hoort en meerdere keren gestoken wordt. Muggen nesten bevinden zich vaak bij stilstaand water, dus als je een vijver in je tuin hebt, is de kans groter dat je last krijgt van muggen. De vervelende muggen doodslaan is een optie, maar het probleem wordt hier niet mee opgelost. Als je iedere avond last hebt van muggen en dus niet lekker buiten kunt zitten met het lekkere weer, overweeg dan om een bestrijder in te schakelen.

Wat te doen tegen muggen?

Als de bestrijder bij je langskomt, gaat hij op zoek naar de oorzaak van het probleem. Voordat hij bij je thuis is, kun je zelf ook al op onderzoek uit gaan. Heb je stilstaand water in de tuin? Dek dit dan zo goed mogelijk af. Zorg er daarnaast voor dat ramen en deuren afgesloten worden door middel van horren, zodat de muggen niet naar binnen kunnen. Het gebruik van een ventilator of airconditioner houdt de muggen ook buiten je kamer. Zoals gezegd zitten muggen vaak bij stilstaand water. Overlast van muggen kan daarom ook veroorzaakt worden door een verstopte afvoer, controleer de afvoeren in huis, als er een verstopt zit, zorg dan dat dit verholpen wordt.

Wat doet een bestrijder?

Heb je zelf alle maatregelen getroffen maar blijft de overlast toch? Laat dan de bestrijder komen. Binnenshuis mag de bestrijder muggennesten bestrijden met insecticide. Dit levert binnen 2 à 3 dagen het gewenste resultaat, de muggen en hun larven zullen dit niet overleven. Zitten de muggennesten buiten het huis? Dan mag de bestrijder geen insecticide gebruiken en zal hij vooral proberen stilstaand water te verwijderen.

Nazorg

Wanneer de muggen bestreden zijn, ben je normaal gesproken binnen een week van alle muggen af. Het is niet uitgesloten dat de muggen nog terug komen. Controleer daarom regelmatig de kruipruimte op stilstaand water en zorg dat alle afvoeren open blijven. Probeer in de tuin stilstaand water zoals emmers, gieters en vogelbadjes te vermijden. Dit zijn voor muggen ideale plekken om hun nest te bouwen.

Heb je eerder genoemde tips uitgevoerd en zorg je ervoor dat je het aantal mogelijke broedplaatsen zo min mogelijk is? Dan kun je een rustige zomer tegemoet! Voor de zekerheid is het wel verstandig om een middel in huis te hebben tegen de jeuk. Een muggenbult is namelijk snel opgelopen, ook buitenshuis!

Mobiele versie afsluiten