groene-handen.nl

Een mooi afscheid in de natuur

Uitvaart

Een begrafenis is nou eenmaal nooit leuk, het is helemaal niet fijn om een dierbare te verliezen, maar dat wil dan nog niet zeggen dat de uitvaart niet mooi kan zijn. Een mooie uitvaart is vaak een belangrijke stap in het afscheid nemen van een vriend of familielid, het is altijd verdrietig, maar als het mooi is geeft dat wel een fijn gevoel. Er zijn ontzettend veel keuzes die je kunt maken over de uitvaartlocatie, het kan nog lastiger zijn omdat je al met zo veel aan je hoofd zit, dus kies voor iets fijns, iets moois. In de natuur bijvoorbeeld.
Uitvaart

Het is niet te formeel

Als je iemand al jarenlang kent en goed met deze persoon overweg kon dan is een extreem formele uitvaart zo onpersoonlijk. Iets hoeft niet formeel te zijn om mooi te zijn. de natuur brengt misschien wel wat rust, een vrijer gevoel, en toch is het netjes. Er zijn hartstikke veel mooie locaties om uit te kiezen, en wie weet is er wel een locatie die heel persoonlijk was voor die persoon waarvan je denkt dat die het ook heel mooi zou vinden als de uitvaart daar gehouden zou worden.

Het is minder verstikkend

Als je met zoveel verdrietige mensen binnen zit, dan kan het een beetje een verstikkend gevoel geven. Iedereen heeft dezelfde zware aura om zich heen en iedereen vindt het maar een zware dag. Als je de uitvaart in de natuur houdt heeft iedereen een beetje zijn eigen ruimte en mogelijkheid om te ademen. Het is misschien een detail waar je niet te veel over nadenkt bij het plannen, maar eigenlijk is het maar een klein en toch logisch detail. De natuur biedt gewoon wat meer ruimte, wat meer gemak als er al zoveel verdriet is in één locatie.

Het is mooi

Als laatste, maar toch zeker het belangrijkste punt. Het is mooi. Het is mooi om een uitvaart in de natuur te houden, dan breng je toch nog wat kleur aan zo’n grauwe dag. Natuurlijk hoort het grauwe thema wel een beetje bij een begrafenis, maar het hoeft natuurlijk niet allemaal zo donker te zijn. Als je van de uitvaart een mooi moment weet te maken, zelfs als het allemaal nog zo verdrietig is, dan zul je het waarschijnlijk makkelijker vinden om het hoofdstuk te sluiten en uiteindelijk weer verder te kunnen. Een mooi afscheid is toch immers een fijn afscheid.

Mobiele versie afsluiten