De top 3 makkelijk te onderhouden kamerplanten

De top 3 makkelijk te onderhouden kamerplanten

Elke kamerplant vergt natuurlijk weer een andere aanpak, de een moet veel water en de ander weer bijna nooit. Maar wat nou als je niet zo goed bent in het onderhouden van groene kamerplanten? Speciaal voor de mensen die planten leuk vinden maar ze niet zo goed kunnen onderhouden hebben wij een top 3 gemakkelijke kamerplanten opgesteld. Zo kun jij ook genieten van planten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat deze het niet overleven.

De Ficus Lyrata

De ficus is altijd wel een sterke plant, maar de Lyrata is een echter topper die zeer weinig eisen stelt. Hij staat ook wel bekend als de tabak plant. Deze groene vriend heeft zeer weinig water nodig, dus als je het een weekje of 2 weken vergeet zal deze plant er niet ana onderdoor gaan. Ook gemakkelijk is dat deze plant maar een minimale hoeveelheid licht nodig heeft om te groeien.

De Cactus

Deze kent iedereen wel, de Cactus is er namelijk in vele soorten en maten maar je herkent hem altijd! Veel licht en zeer weinig water, zo houd je deze kamerplant heel blij en vooral in leven. En als we het hebben over weinig water spreken we over maximaal een klein scheutje per maand. Er is een enorme keuze aan Cactussen, dus je vindt er altijd wel een die bij jou past.

De Sanseveria

Ook wel de vrouwentong genoemd, is Sanseveria een hele gemakkelijke kamerplant. Je zult meer moeite moeten doen om deze niet in leven te houden dan deze te laten leven. Op een lichte of halfschaduw standplaats is de plant helemaal in zijn sas. Hoe meer licht, hoe lichter het blad zal kleuren, en hoe donkerder hij staat hoe donkerder het blad wordt. Houd hem uit de volle zon en geef hem 1 keer per 2 weken een klein scheutje water.

Reageren is niet mogelijk.