Werken in de bouw

Werken in de bouw

Hoewel het werk in de bouw de afgelopen jaren erg is toegenomen, werken er toch steeds minder mensen in deze sector. Dit komt volledig door de daling van het aantal werknemers bij zzp-bedrijven. Totaal zijn er daardoor nu 510.000 mensen werkzaam in de bouw. Per kwartaal daalt het aantal werknemers met duizend, en dat is voor deze sector erg fors. En toch worden er nog heel veel nieuwe dingen gebouwd in Nederland. En dit betekent voor de huidige werknemers dat er nog harder gewerkt zal moeten worden. Maar daarbij stijgt het aantal vacatures voor de bouw wel weer enorm. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuke baan in de bouw? Dan heb je waarschijnlijk genoeg om uit te kiezen.

Voordelen van werken in de bouw

Het is eerste grote voordeel heb ik hierboven al een beetje genoemd en dat is dat je gegarandeerd werk hebt. Of je nou klusjes bij mensen aan huis doet of dat je mee helpt bij grote projecten zoals nieuwe kantoren bouwen, werk in de bouw gaat altijd door. Er gaat namelijk bijna altijd wel iets kapot bij mensen en er worden ook altijd weer nieuwe dingen gebouwd of gerenoveerd. Ook is het werken in de bouw vaak in de frisse buitenlucht. Als je dus een avontuurlijk persoon bent die liever buiten aan het werk is dan binnen van 9 tot 5 op een kantoor dan is werk in de bouw ook zeker iets voor jou! Ook heb je een breed aanbod aan werk. Geen 1 dag zal hetzelfde zijn en dat maakt het werk lekker afwisselend! De ene dag zal je misschien nog een hoogwerker kopen en de andere dag sta je er al op en ben je weer druk aan het werk. Wat mensen in de bouw ook vaak als positief ervaren is het sociale contact. Vaak ben je aan het werk met een groot team die allemaal heel hard werken maar natuurlijk ook houden van een gezellig praatje tussendoor.

Nadelen van werken in de bouw

Vaak wordt dit werk gedaan door mannen die wel wat gewend zijn. Maar toch kan het soms zwaarder zijn dan je denkt! Werken in de bouw is natuurlijk erg zwaar werk en dat kan wel eens belastend zijn voor je lichaam. Daarom is het (eigenlijk voor iedereen) zeker voor werknemers in de bouw erg belangrijk dat je een goede houding aanneemt tijdens het werken. Neem genoeg pauzes tussendoor en geef jezelf dan ook echt even de rust.

Reageren is niet mogelijk.