3x voordelen van groene energie

3x voordelen van groene energie

Bewust en groen leven is iets waar we vandaag de dag niet omheen kunnen. Om überhaupt verder te kunnen leven hebben we onze aarde nodig. Dat betekent dat we met z’n allen een stuk zuiniger moeten zijn op de wereld. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen om groener te leven en op die manier het milieu een handje te helpen. Wat dacht je van het overstappen op groene energie? Omdat bedrijven en winkelpanden samen met huizen tot 40% van de CO2-uitstoot veroorzaken, is het vooral voor die groep belangrijk om duurzame energie op te wekken. In dit artikel lees je enkele voordelen van groene energie.

Je kunt zelf groene energie opwekken

Een van de grootste voordelen van groene energie is dat je het gewoon zelf kunt opwekken. Natuurlijk heb je hierbij wel een figuurlijk handje hulp nodig van bijvoorbeeld zonnepanelen, een windturbine of een waterpomp, maar wanneer je eenmaal een investering hebt gemaakt hoef je eigenlijk nergens meer aan te denken. Het is nou net die investering waar veel mensen tegenaan hikken. Vaak weten ze net niet genoeg er vanaf om de stap te nemen. Lees je daarom eens goed in in het investeren in een zonneboiler, in zonnepanelen of een andere toepassing om groene energie mee op te wekken en je zult zien dat het ook voor jou een stap vooruit kan betekenen.

Geld besparen door groene energie

Wat daarnaast goed is om te weten is dat je uiteindelijk geld kunt besparen door over te stappen op groene energie. Veel bedrijven hebben per maand veel kosten wanneer het om de energierekening gaat. Stap je echter over op groene energie dan maak je bijvoorbeeld gebruik van ‘gratis’ zonnestralen en ‘gratis’ wind om op die manier energie op te kunnen wekken. Benieuwd wat dat voor jouw bedrijf kan betekenen wat betreft besparing? MKB energie vergelijken levert je meer inzicht in wat je verbruikt en wat je daarvoor zou (moeten) betalen. Wist je trouwens dat de overheid bedrijven én particulieren steunt in het investeren in groene energie? Er zijn verschillende subsidies beschikbaar, waardoor groene energie uiteindelijk goedkoper is dan grijze.

Groene energie is goed voor het milieu

Tot slot is het opwekken van groene energie voornamelijk goed voor het milieu en voor de wereld. Groene stroom zorgt namelijk voor veel minder CO2-uitstoot dan grijze energie. Je hoeft geen fossiele stoffen (grijze stroom/grijze energie) te hebben om stroom op te wekken. Dat is goed nieuws, want aan fossiele stoffen komt een keer een eind. Zon, wind en water zijn onuitputtelijk. Naast het zelf opwekken van groene energie kun je je aansluiten bij een groene energieleverancier. Het voordeel hierbij is dat de energie die via daar wordt opgewekt vaak lokaal of in ieder geval ergens bij je in de buurt is. Heb je interesse in groene zakelijke energie? Bekijk dan het aanbod op Energie-zakelijk.nl of laat je informeren over de beste aanbiedingen voor jouw situatie.

Reageren is niet mogelijk.