Van boomverzorging tot boomhut: ravotten maar!

Van boomverzorging tot boomhut: ravotten maar!

Al die jaren van een goede boomverzorging werpen, vooral voor je kinderen, zeker zijn vruchten af. Na enige verloop van tijd is de boom namelijk groot en sterk genoeg om er een heuse boomhut in te gaan bouwen! Je kinderen of kleinkinderen zullen je er eeuwig dankbaar voor zijn. In deze blog lees je hoe het bouwen van een boomhut precies in zijn werk gaat.

Stap 1: de voorbereiding

Niet elke boom is stevig genoeg om er een boomhut in te bouwen. Dit ligt vooral aan de gezondheid van de boom. Een te jonge of een juist te oude boom zal niet de ondersteuning kunnen bieden die wel nodig is. Laat je eventueel adviseren door een bomenspecialist of bomenverzorger als je twijfelt of een boom sterk genoeg is voor jouw wilde plannen. Kijk daarnaast ook altijd even goed naar de regelgeving in je gemeente voordat je begint met bouwen. Sommige bomen zijn namelijk beschermd en er zijn af en toe ook regels voor de maximale hoogte.

Stap 2: Het creatieve plan

Dit is het moment waar je innerlijke architect naar boven komt. Laat je creatieve brein helemaal los gaan op een mooie blauwdruk van jouw nieuwe architecturale hoogstandje. Mocht je jezelf nog niet op het niveau van Da Vinci plaatsen, dan zijn er ook genoeg kant en klare bouwtekeningen op het internet te vinden. Zo kan je kiezen welk ontwerp het beste bij jouw niveau en de boom past.

Stap 3: Veiligheid voor alles

Je wilt natuurlijk niet dat je kleinkinderen van 10 meter hoogte zo uit de boomhut vallen. Zorg er dus voor dat je vooraf denkt aan de juiste veiligheidsmaatregelen. Bouw niet te hoog en zorg ervoor dat er altijd iets van een reling aan de boomhut vast zit. Dit zal een heleboel huilende kinderen schelen.

Stap 4: Bouwen maar!

Als de hele voorbereiding goed is gegaan, kan je eindelijk beginnen met bouwen. Zolang je het juiste gereedschap in huis hebt en je het stappenplan netjes volgt, kan er vrij weinig mis gaan. Het kost misschien even wat moeite, maar je kinderen kunnen de rest van hun jeugd hier heerlijk ravotten! Weet je niet hoe je de boomhut en bijbehorende bomen het beste kunt blijven verzorgen zodat deze lang mee gaan? Het inhuren van een professioneel bedrijf kan dan een optie zijn. Bekijk de website van een boomspecialist in Ede voor meer informatie.

Reageren is niet mogelijk.