Afvalcontainers voor je tuinverbouwing!

Afvalcontainers voor je tuinverbouwing!

Voor een grote en grondige tuinverbouwing heb je een container nodig. Misschien heb je zelfs meerdere afvalcontainers nodig. Om je te helpen bij de keuze welke afvalcontainers je nodig hebt, is het goed om een aantal dingen op een rijtje te zetten. En daar helpen we je graag bij!

Welke afvalcontainers bij welke tuinverbouwingen?

Wanneer je op zoek gaat naar containers, is het goed om eerst op papier neer te zetten wat voor tuinverbouwing je gaat doen. Er zijn verschillende soorten tuinverbouwingen. Zo heb je de tuinverbouwingen waarvan de tuin eerst volledig leeggehaald moeten worden om vervolgens weer opgebouwd te worden. Zelfs hier zit nog verschil in, gaat het alleen om planten en bomen, of gaat het ook om tuinhout als schuttingen en tuinhuisjes? Natuurlijk kan een tuinverbouwing ook gaan om alleen het opbouwen van een tuin en was de tuin al zo goed als leeg waardoor je geen afval hebt. Om alles goed op een rijtje te hebben, ga je de volgende stappen bij langs:

 1. Wat moet er verwijderd worden uit de tuin?
 2. Is het veel tuinafval of weinig tuinafval?
 3. Gaat het om verschillende soorten tuinafval? Denk hierbij aan verschillen in grond, steen, plantaardig en hout.
 4. Wat gaat er in de tuin komen en komt daardoor weer een nieuw soort afval? Denk aan, veel bomen en struiken planten waardoor er veel grond overblijft.

Wanneer je al deze dingen op een rijtje hebt staan, kan er vastgesteld worden welke soort afvalcontainers je nodig hebt en welke grootte de afvalcontainers moeten zijn.

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers die handig kunnen zijn voor een tuinverbouwing.

  1. Tuinhout
  2. Tuin- en plantsoenafval
  3. Grond (schoon)
  4. Schoon puin

Containers voor tuinhout gebruik je bijvoorbeeld voor schuttingen en tuinhuisjes. Wanneer je tuin- en plantsoenafval containers huurt, kan je hier alle plantaardige of organische afvalsoorten in doen. Wanneer je dus een tuin vol met onkruid en wildgroei hebt staan, gebruik je de afvalcontainers voor tuin- en plantsoenafval. Afvalcontainers voor (schone) grond, worden gebruikt om allerlei soorten grond hierin te doen, denk bijvoorbeeld aan graszoden, tuinaarde, klei en zand. Wanneer een tuin volledig betegeld is en je zou dit graag willen veranderen, kan je afvalcontainers voor schoon puin huren. Deze afvalcontainers zijn er voor steenachtig materiaal zoals metselwerk, klinkers, natuursteen en kalkzandsteen.

Welke grootte van de container heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten formaten afvalcontainers die geschikt kunnen zijn voor elk soort puin. De formaten zijn als volgt:

 1. 6 kubieke meter
 2. 4 kubieke meter
 3. 10 kubieke meter
 4. 9 kubieke meter (dit is een dichte container)

Op deze manier kan je meerdere containers gebruiken voor de verschillende soorten afval, zonder dat je betaald voor een container dat veelte groot is.

Reageren is niet mogelijk.