Keramische bbq: een echte aanwinst!

Keramische bbq: een echte aanwinst!

Een keramische bbq, je hebt er vast al eens van gehoord, is een echte aanwinst. Voor je tuin, maar ook voor je voeding. Je kunt op zo’n bbq namelijk nog veelzijdiger gerechten bereiden dan op een reguliere barbecue. De temperatuur van een keramische bbq is veel meer constant en daardoor is de keramische bbq extra geschikt voor het bereiden van heerlijke stoofpotten en soepen. Naast natuurlijk alle heerlijke hamburgers, spareribs en sateétjes. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch waar je aan denkt bij bbq-en.

Doe eens wat anders op je keramische bbq

Natuurlijk bestel je voor de jaarlijkse bbq met je vrienden een flinke voorraad vlees bij de slager. Het liefst alvast voorgesneden in hapklare stukken, die je zo op de bbq kunt kieperen. Maar met een keramische bbq kun je veel meer dan alleen vlees bakken. Wat denk je van vis? Of heerlijke groenten? Alles kan op de keramische bbq. Doe bijvoorbeeld eens alle groenten in een goede schaal (ook prima online te bestellen) en grill deze op de bbq. Je kunt deze groenten dan zó opdienen als bijgerecht, maar je kunt er ook een heerlijke stamppot van maken. Door de groenten te bereiden op de bbq zorg je voor een heerlijke, aparte rooksmaak. Zo heb je je stamppotje nog nooit geproefd!
Keramische bbq

Een heerlijk visje op de keramische bbq

Vis heeft de naam moeilijk te bereiden te zijn. Toch valt dat reuze mee. In de diverse kookboeken voor de keramische bbq vind je allerlei tips en tricks om de vis goed te laten lukken. Ook hoef je niet perse een hele moot op de grill te doen. Je kunt er ook voor kiezen om heerlijke viskoekjes te bakken. Of een fantastische vissoep of paella. Alles kan op deze enorm veelzijdige barbecue. Je kunt er zelfs voor kiezen om alle voorbereidingen gewoon in je keuken te doen. Je hebt dan alles bij de hand. Het bijna complete gerecht kun je dan voltooien op de barbecue.

Een keramische bbq: ook leuk met kinderen

Wanneer je kinderen al wat groter zijn, kun je ze prima zelf hun marshmellows laten grillen boven de keramische bbq. Ook zelfgemaakte stokbroodjes zijn altijd een succes. Zorg er vooral voor dat de stokken zeer lang zijn, zodat je kinderen niet te dicht bij de bbq hoeven te komen. Het is vanzelfsprekend dat er in ieder geval één volwassene in de buurt blijft wanneer de kinderen om de bbq staan.

Reageren is niet mogelijk.