Alles over wietzaadjes dat je wil weten!

Alles over wietzaadjes dat je wil weten!

Bij Groene Handen houden we van alles dat met tuinieren te maken heeft. Wietzaadjes kopen is wellicht niet iets waar je hierbij direct aan zou denken! De planten die uit deze zaadjes voortkomen blijven echter nog altijd razend populair. Zowel de vrouwelijke variant, voor recreatieve doeleinden, als de mannelijk plant gewoon voor de sier. Daarom hebben we in dit artikel aandacht besteed aan wietzaadjes kopen. Want waar moet je nu eigenlijk op letten? En hoe zorg je ervoor dat jouw plant het goed doet – en ook goed blijft doen? Dat en meer lees je hier!

Wat voor soort plant zoek je?

Een belangrijke vraag wanneer je op zoek bent naar een plek om wietzaadjes te kopen, is wat voor plant je zoekt. Zoek je een vrouwelijke plant voor recreatieve doeleinden? Of een mannelijk plant, puur voor de sier? Beide soorten kun je bij veel verschillende aanbieders vinden. Vrouwelijke wietzaadjes zijn over het algemeen iets duurder, omdat de vrouwelijke planten THC produceren. Ofwel, de toppen die gedroogd kunnen worden om THC uit te verkrijgen. Goed om te weten is ook dat je de Sativa plant en de Indica plant hebt. Daarnaast zijn er ook nog hybride soorten.

Het is dus belangrijk om goed uit te zoeken wat je precies zoekt als je wietzaadjes kopen wil.

Het meeste eruit halen

Over het algemeen zijn alle wietzaadjes wel een beetje hetzelfde qua verzorging. Daarom is het belangrijk dat je een aantal richtlijnen volgt wanneer je het meeste uit je plant wilt halen. Sommige planten kunnen namelijk wel 3 tot 4 meter hoogte bereiken. Stel je voor!

De bloei van de meeste wietplanten duurt ongeveer 8 tot 10 weken. Het beste moment om te gaan oogsten? Dat is ongeveer medio oktober. Altijd handig om te weten.

Tips voor de lange termijn

Wanneer je een plant goed verzorgt, dan kun je er ongelofelijk lang mee doen. Datzelfde geldt voor de cannabis plant. Wietzaadjes kopen, planten en een beetje water geven is niet voldoende. De plant moet echt goed verzorgd worden.

Voor meer tips en tricks, bijvoorbeeld over het ontkiemen van de zaden en de lange termijn verzorging van je plant, kun je het best even kijken op de website van dutch-headshop. Deze Nederlandse webshop waar je wietzaadjes kan kopen heeft een behoorlijke ervaring op dit gebied. Bovendien geven ze bij elk product relevant advies. Dus kun je zo uit de voeten!

Reageren is niet mogelijk.