Bewust leven

Bewust leven

Het milieu is iets waar we niet omheen kunnen. We hebben onze aarde nodig om op te leven, voedsel op te verbouwen en nog veel meer. Om onder andere deze reden moeten we er goed mee om gaan. Het gaat steeds slechter met het milieu dus het zou erg mooi zijn als iedereen bij zijn goede voornemens zou zetten dat we wat beter met het milieu om moeten gaan. Het nieuwe jaar is net begonnen dus het is mooie kans voor een goed begin. In dit artikel lees je een paar tips over bewust omgaan met het milieu.

Om te beginnen raken onze energiebronnen op. We hebben in Groningen gezien wat er gebeurt als je olie uit de grond blijft halen en dat was niet iets wat we nog een keer mee willen maken. Daarom is het een goede zet als we allemaal over gaan op groene energie. Van alle energy systems zijn de zonnepanelen de meest realistische oplossing. Je laat ze op je dak installeren of ze worden in je dakpannen ingebouwd. De zonnepanelen prijs ligt nog best hoog, maar als we er massaal op overstappen, wordt het vast goedkoper. Naast de prijs, mag het resultaat wat de panelen opleveren er zeker zijn. Ook is het een investering, na een paar jaar heb je ze terugverdient en kan je geld blijven verdienen.

In de koude wintermaanden is het makkelijk om lekker de verwarming aan te zetten. Dit is echter niet erg goed voor het milieu. Probeer daarom soms een warme trui aan te trekken in plaats van de verwarming omhoog te zetten. Is het nog steeds te koud? Ga dan eens na of je huis wel goed geïsoleerd is. Je raakt veel warmte kwijt door de ramen als deze niet van dubbel glas zijn. Op deze manier stook je eigenlijk voor niks.

Reageren is niet mogelijk.