De kunst van kunstgras

De kunst van kunstgras

Kunstgras is in. Je ziet het steeds vaker in tuinen en op sportvelden. Waar komt het toch allemaal vandaan. Zo is de hoofdstad van kunstgras Genemuiden omdat hier historisch altijd tapijt werd gemaakt. Het proces is vergelijkbaar. Goede kans dus dat jouw kunstgras straks in Genemuiden gemaakt is. Waar moet je aan denken als je gaat voor kunstgras aan laten leggen kiest?

Ervaring

Ervaring met kunstgras helpt enorm als je een partij het aan laat leggen. Daarom noemde ik dan ook net Genemuiden, want de meest ervaren partijen zitten daar, vlakbij het productieproces. Deze ervaring zorgt ervoor dat als jouw oppervlak ongewoon is ze alsnog kwaliteit leveren. Als je bijvoorbeeld op zandgrond legt is het een wereld van verschil tegenover kleigrond. Daarnaast is het lastig als er een glooiing in je oppervlak zit. Hiervoor moeten stukken op maat gesneden worden en vervolgens weer goed verbonden worden. Dit is een klus die snel mis kan gaan, wat zonde is. Kies daarom als je de kans hebt voor een partij met ervaring als je een ongewoon oppervlak hebt.

Lengte

Een van de meest belangrijke aspecten van jouw kunstgras is de lengte. Als vuistregel zou ik nemen dat hoe langer het gras is, hoe een betere kwaliteit je moet nemen. Met kort kunstgras is er minder wat mis kan gaan, maar juist de langen sprieten slijten extra snel en kunnen snel vervormd raken. Als je dus dol bent op dat gevoel van gras tussen je tenen, dan moet je goed letten op de kwaliteit. Er zijn meerdere kwaliteitsgraden als het gaat om kunstgras. Deze zijn niet homogeen, dus je kan het beste per partij goed kijken welke aanduiding ze gebruiken.

Thuis of sport

Sommige partijen zijn gespecialiseerd in het een of het ander. Hoewel ze beide met liefde voor je leggen is het beter om een partij te kiezen die ervaring heeft met beide of met jouw specifieke veld. De partij in de links is een partij met brede ervaring, dus als je er niet uitkomt kan je daar naar kijken. Als het gaat om sport is het ook belangrijk om te kijken naar wat voor soort korrel ze voorschrijven. Zonder korrels kan kunstgras schuren, dus deze zijn belangrijk voor het speelplezier. Er zijn verschillende korrelsoorten. Alle zijn veilig, maar niet elke is even prettig. Ook hier zou ik goed kijken naar de beschrijving van de korrels om erachter te komen welke bij jou past.

Reageren is niet mogelijk.