Dé tuin trends voor 2019

Dé tuin trends voor 2019

Het zonnetje begint weer langzaam te schijnen, het wordt eindelijk weer wat warmer.. Het wordt voorjaar! De tijd om lekker naar buiten te gaan. Het is ook weer tijd om te kijken naar nieuwe trends voor in de tuin. Wij hebben een aantal trends voor 2019 voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Een vuurtafel aanschaffen

Eerlijk is eerlijk, het duurt nog wel even voordat we echt lang in de tuin kunnen blijven zitten. ’s Avonds kan het namelijk nog steeds snel afkoelen. Voor die periode voor en na de zomer is een vuurtafel de perfecte oplossing. Een vuurtafel is niet alleen heel stijlvol, maar biedt jou en je gezinnetje ook de warmte tijdens de frisse avonden in de lente en herfst (of zomer, want je weet het maar nooit in Nederland).

Je hebt veel verschillende vuurtafels, zoals een houten vuurtafel en aluminium vuurtafel. Zo kan je zelf bepalen welke het beste past binnen je huidige tuin en die aansluit op het interieur binnen. Ben je creatief en zit je niet graag stil? Je kan ook heel eenvoudig een eigen vuurtafel maken! Door een losse inbouwbrander te kopen, kan jij je vuurtafel helemaal naar wens maken. Je moet er natuurlijk wel zin (en tijd) voor hebben.

Minimalisme in de tuin

Minimalisme is niet alleen iets voor binnen, maar gaat langzaam ook de tuin veroveren. Het minimalisme focust op weinig spullen. Die spullen hebben allen een grote waarde voor jou en het zijn items die je vaak gebruikt. Denk aan een tuintafel met mooie stoelen. Een ronde tafel is nu heel populair. Met mooie kuipstoelen creëer je eenvoudig een Scandinavische look. En door een keer voor geen accessoires te kiezen, houd je het ook wat rustiger in de tuin.

Helemaal geen accessoires?

Oke, laten we niet doorschieten met het minimalisme. Accessoires zorgen ervoor dat een ruimte persoonlijk wordt. Ga voor een paar grote accessoires of meubels (zoals dus een vuurtafel) in plaats van meerdere kleine accessoires. Zo wordt het niet onoverzichtelijk, maar zorg je juist voor een balans in de tuin.

Planten zijn natuurlijk ook een goede accessoire. Kies een kleurenpalet uit als je de balans wilt behouden, of kies voor contrasterende kleuren als je juist wat extra pit aan je tuin toe wil voegen. De tuin is het verlengde van je huis. Mensen vergeten de tuin vaak. Zonde, want ook deze kan je leuk inrichten! Hoe ga jij je tuin dit jaar inrichten?

Reageren is niet mogelijk.