Tijd om (buiten) te klussen? Met gisplaten kun je meer dan je denkt

Tijd om (buiten) te klussen? Met gisplaten kun je meer dan je denkt

Het is echt zo dat je voor bij het verbouwen kunt kiezen uit talloze soorten materialen, dit is natuurlijk erg prettig. Het is dan ook prettig om te winkelen, je kunt het materiaal kiezen wat precies aansluit bij wat je in gedachten had. Nu moet je alleen wel een beetje onderzoek doen naar de diverse soorten materialen die er te verkrijgen zijn. Een van de meest gekochte soort materialen die men nog altijd gebruikt is gips. In dit artikel zullen we jou laten zien waarom je ook zou moeten gaan voor de gipsplaten, dit maakt het een stuk makkelijker om te beginnen met klussen.

Veel keuze in de winkel

De gipsplaat is vandaag de dag nog steeds een van de meest gekozen platen die men maar kan kiezen. Deze plaat wordt voornamelijk gebruikt bij de scheidingsmuur voor een bepaalde ruimte. Zo kan je denken aan een extra slaapkamer. Door gebruik te maken van de gipswanden is het een stuk goedkoper om te verbouw. Hout of cement zal vaak niet kunnen, dit komt door het hoge gewicht van deze materialen. Gipsplaten zijn ideaal voor het afwerken van een bepaalde ruimte, al moet je rekening houden met het feit dat ze niet zo sterk zijn. Als je echt iets sterks wilt hebben dan zou je er baat bij hebben om te kijken naar steen of iets dergelijks.

Waar op letten bij zagen

Het zagen van platen kan soms nog vrij lastig zijn. Gips is dan weer een uitzondering, maar bij hardhout zal het niet zo soepel gaan. Bij gips is het nadeel dat het zorgt voor flink wat stof en rotzooi bij het zagen, je zou een soort afzuiger kunnen kopen om dit te voorkomen. Bij krijg je weer te maken met het feit dat de messen scherp moeten zijn. Als de zaag namelijk bot dan ziet het er allemaal na het zagen niet bepaald mooi uit, dit wil je immers ten alle tijden voorkomen.

De goedkopere platen op de markt

Gipsplaten zijn platen die binnen iedereen hun budget vallen, dit is ook het geval voor samengestelde houtplanken. Stel natuurlijk niet een veel te laag budget in voor bij de verbouwing, dit heeft te maken met het feit dat de goedkopere materialen echt onderdoen aan de dure materialen. Vraag anders eens even wat advies aan de mensen bij de bouwmarkt, zij kunnen je zeker helpen met het kiezen van het juiste materiaal.

Meer weten? Check dan de gipsplaten van PontMeyer!

Reageren is niet mogelijk.