Die vervelende muggen zijn er nu al!

Die vervelende muggen zijn er nu al!

Je gelooft het bijna niet, maar voor muggen is dit een warme winter. En dus trekken ze er op uit. Ze voeden zich met het bloed van mensen en dieren. En dat kan reuze irritant zijn. De jeukende bulten die altijd net op plaatsen zitten waar je er niet goed bij kunt. Het vervelende gezoem om je hoofd als je net wilt gaan slapen. Je kunt er dan, ook in de winter, voor kiezen om een klamboe op te hangen. Buiten dat je dan de muggen bij je weg weet te houden ziet zo’n ding er ook nog eens mooi uit. En, nog belangrijker, het is een milieuvriendelijke oplossing.

Muggen zijn vervelend

Ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn. En dan is vervelend nog een understatement ook. Ze zijn namelijk bloedirritant. Met hun gezoem en geprik. De jeukbulten die ze veroorzaken. Sommige mensen zijn nog allergisch ook en dan is de ellende helemaal niet te overzien. Maar om nu, meestal midden in de nacht, achter die beestjes aan te jagen met een vliegenmepper, dat gaat niet werken. Dan word je er ook nog chagrijnig van. Daar gaat je ontspannen nachtrust. Nee, dan is zo’n muggennet om je bed een stuk fijner.
Klamboe

Stinkkaarsen en spullen voor in het stopcontact

Om de muggen van je lijf te houden, kun je er ook voor kiezen om citronellakaarsen te branden. Muggen schijnen daar niet van te houden. Maar geloof mij, die dingen stinken ook voor mensen. Je kunt ook apparaten vinden die je in het stopcontact kunt doen. Die geven een bepaalde hoge toon waar muggen pijn in hun hoofd van krijgen en dan hun eetlust verliezen. Nou, ik heb nieuws voor je: je honden en katten worden ook doodongelukkig van dat geluid. En jij dus uiteindelijk ook weer. Nee, muggen laten zich niet zomaar verslaan.

Gif of een strenge winter

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je huis te behandelen met gif tegen muggen. Maar dat is behalve slecht voor het milieu ook slecht voor jou en je huisgenoten. Er is ook geen enkele garantie dat de muggen er echt van weg blijven. Nee, de beste oplossing is en blijft een flink strenge winter. De muggen kunnen zich dan niet voortplanten (want dat doen ze in stilstaand water) en dat zorgt ervoor dat er in de lente en zomer veel minder muggen zijn. Heb je ze toch in huis? Kies dan voor zo’n gezellig klamboe.

Reageren is niet mogelijk.