Een milieuvriendelijke lifestyle

Een milieuvriendelijke lifestyle

Niemand vindt het leuk om te horen dat de aarde achteruitgaat en niet meer helemaal naar behoren werkt. Toch doen de meeste mensen er niks aan om het probleem actief tegen te gaan. Dat kunnen we elkaar natuurlijk helemaal niet kwalijk nemen. Wel zouden we de tijd kunnen nemen om elkaar te informeren en bij te brengen wat een ieder kan doen om verschil te maken. In je eentje of met een paar duizend mensen kun je namelijk geen verschil voor de gehele planeet of het milieu in een land beïnvloeden. Door zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hun ecologische voetstap en hoe zij deze kunnen verkleinen kunnen we met zijn allen veel meer bereiken.

Veganistisch eetpatroon

Bijna iedereen houdt wel van koekjes, roomijsjes en andere toetjes. Ook eten veel mensen graag een stukje vlees of vis bij het diner, maar het kan ook anders. Hoewel het merendeel van de mensen gewoon nog van alles eet, zijn er steeds meer mensen die veganist worden. In dat geval eet je alleen plantaardig voedsel en niets dat dierlijk is. Zuivelproducten, eieren, vlees, vis en alles waar een of meer van deze producten in verwerkt zitten eet je als veganist niet. Hiermee reinig je zowel je lichaam als de aarde (voor een heel klein deel in ieder geval).

Kleding

Niet alleen je eetpatroon kun je verbeteren om betere keuzes voor het milieu te maken. Ook wat kleding betreft kun je bewustere keuzes maken. Zo is het bijvoorbeeld een stuk beter voor de aarde om geen kunststoffen te dragen en eerder te gaan voor wol of katoen. Het shoppen wordt alleen wel een stuk lastiger en langdradiger als je in elk kledingstuk moet kijken naar de materialen waar het van is gemaakt. Merken als studio anneloes zijn daar de oplossing voor. Bij studio anneloes gaat het om kleding met oog voor dit soort dingen en dus hoef je bij het shoppen van kleding van dat merk niet steeds naar de materialen te kijken.

Thuis meer doen

Bewust of onbewust gebruiken we in ons dagelijks leven behoorlijk veel stroom met zijn allen. Veel elektriciteit bij woningen is afkomstig van kerncentrales die helemaal niet goed zijn voor het milieu en dus de aarde. Door zelf zonnepanelen aan te schaffen kun je er voor zorgen dat jouw huis draait op groene energie. De zon is bij zonnepanelen de bron van je stroom.  Wil jij groener gaan leven en wist je niet hoe dan is het nu de tijd om te veranderen.

Reageren is niet mogelijk.