Wie is de vader?!

Wie is de vader?!

Laatst kwam ik in een wereld terecht die tot dan toe voor mij volledig onbekend was. Ik was er zelfs een beetje van ondersteboven. Nu is het gelukkig niet zo dat het mij zelfs is overkomen maar ik kwam er toch mee in aanraking. Een stel uit onze vriendengroep is zwanger op dit moment. En waar het zou moeten gaan over hoe mooi dat nieuwe leven is en kijken naar de toekomst werd het opeens toch een beetje stil. De personen in kwestie kwamen namelijk bij mij om advies te vragen over een bepaalde situatie.

De situatie

Allereerst moet ik natuurlijk de situatie uitleggen en geloof me, Goede tijden Slechte tijden is er niet bij. Na een lang gesprek kwam de aap uit de mouw. Ze wisten eigenlijk niet wie de vader van het kindje is. Wat ik tot op die tijd niet wist, was dat zij een open relatie hadden. Ze waren vrij om te gaan en te staan waar ze wilden zonder dat ze de ander op de hoogte moesten brengen. Nu is het zo dat zij wel alleen samen een kindje wilden. Op dat moment is zij gestopt met de pil. Waar ze dachten dat het nog wel even zou duren voor dat ze daadwerkelijk zwanger zou zijn bleek dat niet het geval. Je raadt het waarschijnlijk al. In die tijd heeft zij ook het bed gedeeld met iemand anders.

Oplossing

Hoewel er natuurlijk niet echt een oplossing bestaat als er een andere vader in het spel is, kun je wel heel gemakkelijk achterhalen of hij de vader is. Je kunt namelijk heel gemakkelijk online een vaderschapstest bestellen. Je kunt dan kiezen uit twee verschillende opties. Bij de ene optie doe je een gemoedsrust test. Verdere uitleg lijkt mij hierbij overbodig. De andere test is rechtsgeldig. Dat houdt in dat je de test in de rechtbank als bewijs zou mogen aanvoeren. Het verschil in de tests is heel eenvoudig. Bij de eerste optie kan je het gewoon zelf doen. Bij de tweede optie moet het gebeuren door een onafhankelijke derde partij (bijvoorbeeld een verpleegkundige). Test is heel makkelijk uit te voeren. Je moet met een wattenstaafje wat wangslijm van de (vermeende) vader verzamelen en ook wat wangslijm van het kind. Dat wordt dan geanalyseerd. De uitkomst is voor 99,99 % zeker.

Bovenstaande heb ik dan ook aangeraden om te doen. ZE zijn nu allebei aan het wachten op de uitslag. Mijn advies is dan ook vooral om goed na te denken en te voorkomen dat je in zo’n situatie terecht komt.

Reageren is niet mogelijk.