Zo maak jij jouw tuin helemaal klaar voor de herfst en winter

Zo maak jij jouw tuin helemaal klaar voor de herfst en winter

We zitten inmiddels al een tijdje in de herfst. De temperaturen worden steeds kouder en alle blaadjes vallen al van de bomen. Waarschijnlijk komen er steeds koudere dagen aan en daarom is het belangrijk om je tuin daar helemaal klaar voor te maken. Het is een goede start om alvast alle losse blaadjes van de grond af te halen. Je kunt ze het beste eerst op een hoop blazen met een bladblazer en dan daarna ze allemaal in een zak weg te gooien. Je kunt ervoor kiezen om ze allemaal weg te gooien maar je kunt ook een paar mooie gebruiken voor een mooi herfststukje.

Het gazon

Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van je tuin klaar is voor de winter. Misschien heb je al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost. Als je nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die je kunt maken. Wanneer je gras hebt in je tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. De kans is groot dat het gazon er wel eens groener en levendiger uit heeft gezien dan nu. Als je gras nou echt helemaal verdord is door de zomer zon dan is het misschien een idee om over te stappen naar kunstgras.  Naast het niet meer te hoeven maaien, bemesten etc. is het ook nog is kleurvast, snel droog en zacht. En het zal zeker de koude winter overleven.

De tuin opknappen

Als je de meeste blaadjes uit je tuin al hebt weggehaald is het tijd om te snoeien. In de zomer groeit alles het hardst dus waarschijnlijk zijn jouw struiken erg groot geworden. Door deze weer mooi in model te snoeien zijn ze weer wat kalen en zullen ze ook de winter overleven. Dan is het tijd voor het onkruid. Onkruid groeit ook het hardst in de zomer dus waarschijnlijk staat er aardig wat onkruid in jouw tuin. Als dit ook allemaal is verwijderd met de hand of met wat onkruid verwijderaar ziet jouw tuin er weer helemaal tiptop uit.

De aankleding van de tuin

Misschien heb je wel een mooie overkapping in de tuin. Het is natuurlijk best zonde om daar alleen in de zomer te zitten. Daar zijn wat oplossingen voor. Zet een mooie lounge bank onder je overkapping. Kleed de bank aan met wat warme dekens en kussentjes. Omdat het in de herfst best koud kan zijn is het een goed idee om een warmtelamp op te hangen. Zo kan je alsnog in de herfst met een lekker kopje thee en een dekentje van je mooie tuin genieten.

Reageren is niet mogelijk.