Ga voor groen, ga voor duurzaam!

Ga voor groen, ga voor duurzaam!

Duurzaam is helemaal hot! En dat is terecht. Steeds meer beginnen ondernemers, managers en organisaties de relevantie te beseffen van een groene werkomgeving. Wij als mensen dragen de verantwoordelijkheid voor de zorg van onze planeet. Werk, daar waar mensen een groot deel van hun dag vertoeven, kan dus een grote rol uitoefenen in de overgang naar een groenere, duurzamere wereld. Is jouw kantoor al groen en duurzaam? Lees hier handige tips die jouw kantoor op weg helpen naar een groene en duurzame toekomst.

Gebruik refurbished laptops

Een groener kantoor kan op allerlei manieren. Een start is bijvoorbeeld het gebruik maken van refurbished laptops. In plaats van nieuwe laptops werken jij en je collega’s op gebruikte laptops waarvan de niet werkende onderdelen zijn vervangen. Het resultaat een laptop die werkt als nieuw maar met een krasje of schrammetje hier en daar. Zet je ijdelheid opzij en hecht waarde aan wat er echt toe doet. Recycle laptops, zorg voor minder afval en draag bij aan een groenere samenleving. Een ander voordeel van refurbished laptops is dat het ook nog eens kostenbesparend is. Een absolute win-win situatie dus.

Slim energieverbruik

Maak je kantoor slim en ga efficiënt met je energieverbruik om. Door de opkomst van the internet of things is het mogelijk om alle apparaten slim te maken. Met betrekking tot energieverbruik zijn er daadwerkelijk producten op de markt. Het regelen van je verlichting of je verwarming door middel van een app? Het kan allemaal. Je stelt vooraf je wensen in en je vergeet nooit meer je lichten uit te doen. Hetzelfde geldt voor de verwarming. Via de app kan je op afstand je verwarming of verlichting uitdoen. Daarnaast stelt de app je in staat kosten te besparen door je verlichting en verwarming alleen te benutten wanneer het nodig is. De app voorkomt verspilling en bespaart jouw bedrijf ook nog eens kosten.  

Maak afval scheiden makkelijk

Een andere manier die bijdraagt aan een duurzaam kantoor is het scheiden van afval. Dat klinkt misschien heel idealistisch. Maar met een klein steuntje in de rug wordt de drempel om val te scheiden een stuk lager. Bij discountoffice.nl hebben ze duo en trio pedaalemmers. Wat deze duo en trio pedaalemmers zo speciaal maakt is dat ze aparte vakken bevatten voor verschillende soorten afval. En dat allemaal onder één klep. Afval scheiden wordt zo wel heel eenvoudig voor jou en je collega’s. Een groen en duurzaam kantoor ligt dus binnen handbereik!

Reageren is niet mogelijk.