Natuurlijke hulpmiddelen bij pijn

Natuurlijke hulpmiddelen bij pijn

Vrijwel niemand vindt het echt fijn om medicijnen te slikken. Natuurlijk is het prettig als de medicijnen je weer helpen om te doen wat je graag doet zonder daar pijn bij te hebben.Toch zijn er zat mensen die eerst eventjes afwachten (als het niet iets heel serieus is) en naar andere oplossingen op zoek gaan. Natuurlijke producten, homeopathische middelen, dingen zoals groenlipmossel. Wat ook maar kan helpen zonder gelijk in het medicijnkastje te grijpen. De natuur is immers je vriend, er zijn echt wel andere oplossingen voor kwaaltjes waarvan je eigenlijk twijfelt of je dan wel aan het zware spul moet gaan. Uiteraard moet je nooit zomaar iets gaan slikken zonder de bijsluiter te lezen en jouw arts te raadplegen.
Groenlipmossel

Op naar de drogist

Er zijn genoeg homeopathische middelen te vinden in de drogisterij. Maar welke moet je dan kiezen? Er zijn zoveel soorten en welke ‘werken’ nou echt? Moet je voor een depressie echt een of ander natuurmedicijn gebruiken? Gaat dat wel werken? En wat als je al dagen last hebt van je maag, zullen die plantenextracten je wel beter maken? Er is dan toch echt maar een manier om daarachter te komen. Dat is door het te proberen. Houd in gedachten dat zulke middelen niet schadelijk zijn, dus dan is het letterlijk: ‘Baat het niet dan schaadt het niet.’ Overschrijd echter niet de aangegeven maximale hoeveelheid. Slik je andere medicijnen? Dan moet je alsnog je arts raadplegen voordat je de voedingssupplementen gaan gebruiken.

Niet gelijk een vervanging

Omdat je hebt besloten om eerst iets natuurlijks te proberen, wilt dat nog niet gelijk zeggen dat je alle andere mogelijkheden helemaal van tafel hebt geveegd. Als je er na een tijdje van proberen achter komt dat het toch niet de oplossing is voor jou, dan kun je alsnog iets anders proberen. Je zit er niet je hele leven aan vast, maar als je gelijk aan een verslavend medicijn begint, is het veel moeilijker om daar weer vanaf te komen en iets anders te proberen. Vooral als het een tijdje nodig heeft om op en af te bouwen. Daarom is het helemaal niet zo gek dat jij een weloverwogen beslissing wilt nemen voordat je iets in je lichaam stopt.

Sceptisch zijn is prima

Er zijn ook zat mensen die helemaal niet geloven in al die natuurlijke remedies. Die denken dat het allemaal nep is en er toch geen resultaat uit zal komen. Zelfs al ben jij zo’n persoon, dan kan het toch geen kwaad om het op z’n minst eerst te proberen. Als het werkt, dan weet je in ieder geval dat het geen placebo is. Dan hoef je dus ook niet meer iets anders te proberen. Het is echt geen probleem om ergens je twijfels over te hebben totdat je het met eigen ogen gezien hebt.

Reageren is niet mogelijk.