Groener en gezonder het nieuwe jaar in

Groener en gezonder het nieuwe jaar in

Ben jij met goede voornemens het nieuwe jaar ingegaan? Zelf doe ik nooit echt aan goede voornemens, maar dit jaar besloot ik het eens te proberen. Mijn goede voornemens dit jaar zijn om gezonder en ook groener te gaan leven. In deze blog vertel ik je hoe dit me tot nu toe af gaat.

Gezonder leven

Mijn voornemen van gezonder leven is niet alleen gericht op sporten, maar ook op voeding. Wat betreft sport, probeer ik niet al te ambitieuze doelen op te stellen. Ik weet zelf ook dat ik 3x per week naar de sportschool gaan nooit vol zal houden. Daarom is het vooral mijn voornemen om minstens 1x per week te sporten en vaker te gaan als ik hier tijd voor en zin in heb. Tot nu toe gaat dit erg goed. Wat voeding betreft, wil ik wel strengere regels opstellen voor mijzelf. Ik probeer minder vet voedsel te eten en bovendien slik ik nu regelmatig extra voedingssupplementen om mijn voedingsstoffen in balans te houden. Ik gebruik zelf het merk Vitakruid hiervoor en ik kan me echt een stuk fitter voelen als ik deze regelmatig slik. Bovendien is dit een natuurproduct, wat aansluit bij mijn tweede goede voornemen. Ook let ik er nu veel meer op dan vroeger dat ik minstens twee stuks fruit per dag eet. Maar eerlijk is eerlijk, een cheatday zo nu en dan heb ik ook nog wel eens.

Groener leven

Bewust bezig zijn met het milieu heb ik eigenlijk nooit echt gedaan. Ik heb het niet echt van huis uit meegekregen en ik vergeet vaak op mijn ecologische voetstap te letten. In de laatste maand van 2018 heb ik me echter in dit onderwerp verdiept en ingelezen. Mijn bewustwording is hierdoor enorm vooruitgegaan en dit wil ik in stand houden in 2019. Om deze reden eet ik nu nog maar 3 dagen in de week vlees en hoop ik dit in de toekomst verder af te bouwen. Ik moet eerlijk zeggen dat het groener leven wel moeilijker is dan ik dacht. Nu ik er eenmaal op let, merk ik bijvoorbeeld hoeveel plastic er bij mij elke dag in de container gaat. Dit is echt heel veel namelijk! Mijn groenere leven is dus bij lange na nog niet perfect. Toch doe ik kleine dingetjes om mijn afval een beetje te beperken. Zo neem ik naar werk nu altijd een beker mee zodat ik geen plastic bekers hoef te gebruiken voor mijn koffie. Door dit soort kleine dingetjes te doen probeer ik toch iets bij te dragen aan een beter milieu.

Reageren is niet mogelijk.