Heb jij nobelhout in de vingers?

Heb jij nobelhout in de vingers?

Hi allemaal! Voor de bezoekers met groene vingers, welkom. Voor de bezoekers zonder groene handen: ook hallo!
Wellicht na het lezen van deze blog denk jij ook; ik ga eens buiten aan de slag. Dat kan zeker, want iedereen kan bij deze groene club. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je handen letterlijk en figuurlijk vies maken. Dit doe je door lekker plantjes te gaan verpotten, onkruid te wieden, planten water te geven of door bijvoorbeeld iets aan te leggen in de tuin. Zo kan een tegelpad of een sierschutting van Nobelhout een enorme oppepper voor je tuin zijn! Wat heb jij in de tuin?

Op dit moment heb ik een patio van witte tegels met oranje driehoekjes in het midden van mijn tuin, met eromheen bosjes, daarachter bloemen, en als ingang groeien er grote rode rozen om een mooie gebogen┬áarch. Om mijn tuin heen staat donker gelakt sierhout van Nobelhout. Ik hou vooral van planten en bloemen met kleur, die in verschillende tijden groeien en bloeien. Ik ken namelijk veel vrouwen met groene handen die in de zomer de mooiste kleurrijkste tuinen hebben (met de meeste bijen en vliegen) en in de herfst en lente is het kaal. Zo wil ik dat niet. Verpot, met mate. Af en toe wat rozen, hortensia’s, wat zonnebloemen voor de gein, en je bloemen kleuren langzaamaan je tuin in vrolijke tinten. Daaromheen groen, altijd groen. Bosjes, planten, hooggroei. Dat blijft altijd wel doorjakkeren. Ookal lijkt het natuurlijk niet zo in de winter, omdat het zijn kleur en bladeren verliest, zijn het juist de grote planten die altijd gestaag doorgroeien. Onderschat ze niet!

In het midden van mijn patio staat een houten tafel met plek genoeg voor wel acht man. Wat stoelen erbij, en een grote verrijdbare parasol. Ideaal voor in de zomer. Hij heeft zo’n wieltje waarmee je hem open en dicht kan draaien, wat heel fijn is voor de wat ouderen onder ons. Sommigen hebben rugklachten, en willen geen parasols sjouwen zoals vroeger!
Je tuin is je juweeltje, het is je eigen stukje land zoals je die vroeger om je huis heen had. We hebben geen koeien of hectares meer, maar wel een stukje naar eigen invulling. Vul jouwe daarom verstandig en fijn in, naar eigen wens. Ook al wil je een kale dorre grond; het is jouw tuin. Wel even je handen vies maken.
Tot ziens!

 

Reageren is niet mogelijk.