Maak je tuin klaar voor de hoge temperaturen

Maak je tuin klaar voor de hoge temperaturen

Hoewel er af en toe nog wat regen valt, wordt het weer langzaam maar zeker steeds mooier. De temperaturen beginnen te stijgen en de zon breekt steeds vaker door. Over een aantal weken zul je al af en toe een avondje in je tuin kunnen zitten. Dan wil je natuurlijk wel dat je tuin een beetje gezellig is! In deze blog lees je tips om je tuin gezelliger te maken.

Breng wat leven in je tuin

Persoonlijk vind ik dat een tuin een bron van natuur moet zijn. Hoe heerlijk is het om met een wijntje in je tuin te zitten, en onder het gezang van vogeltjes naar alle bloemen en bomen te kijken. Zorg daarom voor lekker veel leven en natuur in je achtertuin. Plant bijvoorbeeld wat bloemetjes in de grond. Dit zorgt ook meteen voor wat extra kleur in die zee aan groen. Fruitplanten zijn ook erg leuk om toe te voegen aan je tuin. Dan kun je straks in de zomer bijvoorbeeld je eigen framboosjes plukken. Ook kun je bijvoorbeeld een vogelhuisje ophangen. Wie weet heb je over een aantal maanden wel kuikentjes!

De zomer roept voor tuinfeestjes

Wat is er nou gezelliger dan een feestje in je eigen tuin? Dan bedoel ik niet perse een groot feest met 50 gasten. Gewoon rustige borrels in de warme zomerzon zijn al heerlijk. Er zijn een aantal dingen die je in je tuin kan plaatsen om deze feestjes net iets meer geslaagd te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een loungeset neerzetten. Zelf heb ik afgelopen zomer een hoekbank aangeschaft voor in de tuin. Als ik vrienden uitnodig, passen we hier met zijn allen op dus dit is ideaal. Je maakt het dan helemaal af door een barbecue neer te zetten. Met zijn allen barbecueën en wijntjes drinken in de zon, geeft het ultieme zomergevoel. Sinds ik mijn loungeset heb aangeschaft, doen mijn vrienden en ik dit in de zomer bijna om de week. Elke week neemt iemand anders dan vlees en houtskool mee en hebben we een heerlijke barbecue. Niks is ontspannender dan dit! Je kunt je tuin op dit soort gelegenheden natuurlijk extra gezellig maken door leuke lichtjes op de hangen en kaarsjes neer te zetten. Laat iemand een goede box meenemen voor wat zomerse deuntjes en je feestje is al helemaal geslaagd. Stel je vindt deze feestjes zo leuk dat je het ook met wat kouder weer door wilt zetten, dan kun je zelfs overwegen om heaters aan te schaffen. Dan kun je ook op de wat koudere dagen of laat ‘s avonds nog heerlijk buiten zitten.

Reageren is niet mogelijk.