Waarom ramen laten plaatsen milieubewust kan zijn

Waarom ramen laten plaatsen milieubewust kan zijn

Klimaatverandering is echt. Daarom moeten we op zoveel mogelijk manieren het milieu een handje helpen. Zeker als natuurliefhebber ben ik regelmatig bezig met de vraag hoe ik nog milieubewuster kan zijn. Dit keer kwam een actiepunt uit een verrassende hoek. Het was namelijk tijd dat mijn huisje een beetje liefde kreeg. Er moest met andere woorden wat onderhoud gepleegd worden. Tijdens het klussen kwam ik erachter dat mijn raamkozijnen en ramen helemaal niet zo milieuvriendelijk waren. Ze waren namelijk slecht voor de isolatie van mijn huis. De oplossing? Nieuwe ramen laten plaatsen door een vakman! Daarom ontdek je vandaag waarom ramen laten plaatsen milieubewust kan zijn.

Duurzaam milieubewust zijn

Er zijn allemaal kleine dingen die je kunt doen om toch wat milieubewuster te zijn. Hiervoor hoef je echt geen mega natuurliefhebber te zijn. Door bijvoorbeeld de verwarming wat minder vaak aan te zetten, bespaar je niet alleen geld op de energierekening. Je bent tevens milieubewuster bezig. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, hoef je sowieso de verwarming minder vaak en minder hoog aan te zetten. Je kan een woning isoleren door bijvoorbeeld het dak en de muren goed te laten isoleren. Daarnaast kunnen goede ramen en raamkozijnen ook het verschil maken. Enkelglas ramen of slechte raamkozijnen laten namelijk veel tocht door. Nieuwe ramen laten plaatsen kan dus al een optie zijn op duurzaam en milieubewust te zijn.

Ramen laten plaatsen en het milieu

Je denkt nu vast: dat is een beetje een overdreven stelling. Ramen laten plaatsen maakt je niet direct milieubewuster. Het plaatsen van nieuwe ramen staat inderdaad niet gelijk aan milieubewustzijn, maar op de lange termijn juist wel. Nieuwe, goede ramen laten plaatsen kan er namelijk voor zorgen dat de warmte beter in huis blijft hangen. De meest warmte ontsnapt door de ramen. Ramen laten plaatsen isoleert je huis dus beter. Hierdoor bespaar je geld op de energierekening. Wanneer je minder energie verbruikt omdat jouw huis toch langer warm blijft, dan ben je wel milieubewust bezig. Ramen laten plaatsen is dus op de lange termijn een milieubewuste actie.

Voordelen van ramen laten plaatsen

Er zijn dus meerdere voordelen te benoemen indien jij nieuwe, isolerende ramen en raamkozijnen laat plaatsen. Zo houdt jouw huis ten eerste beter de warmte vast. Daarnaast bespaar je energiekosten, omdat je de verwarming minder vaak aanzet of minder hoog aanzet. Maar er is nog een groot voordeel die zelfs de minder grote natuurliefhebbers onder ons kan overhalen. Betere isolatie zorgt er namelijk tevens voor dat het energielabel van de woning beter wordt. Goede ramen laten plaatsen zorgt er dus zelfs voor dat de verkoopwaarde zal toenemen. Kortom, betere ramen en raamkozijnen zullen jouw woning beter isoleren en zijn daarom op de lange termijn een milieubewuste optie.

Reageren is niet mogelijk.