Slakken bestrijden in je tuin doe je zo!

Slakken bestrijden in je tuin doe je zo!

Wanneer je een mooie tuin hebt wil je het liefst de tuin ook mooi houden. Dat doe je door je tuin goed te onderhouden. Een van die dingen die daarbij hoort is het weghouden van een plaag in je tuin, bijvoorbeeld slakken of bladluizen. Slakken bestrijden kan je op verschillende manieren doen. Hier lees je hoe.

Slakken bestrijden met chemicaliën.

Tegenwoordig kan je in bijna elke supermarkt wel een middeltje vinden om slakken uit te tuin te houden. Echter, slakken bestrijden op deze manier is niet heel goed. Wanneer je spuit met chemicaliën komen deze chemicaliën niet alleen op de slakken. Het komt in je tuin, en dus ook op andere planten en dieren. Dit kan afbreuk doen aan de rest van je tuin, terwijl dit helemaal niet te bedoeling is. Wil je toch chemicaliën gebruiken, gebruik dan iets dat met natuurlijke producten is gemaakt, zodat het zo weinig mogelijk schade aan de rest van je tuin brengt.

De natuurlijke vijand

Om slakken te bestrijden uit je tuin, zijn er gelukkig meerdere varianten om dat te doen. Zo is er ook de natuurlijke vijand. Dit is een ander beestje waar de slak gewoon fan van is. Dit is een natuurlijke vijand van de slak. De natuurlijke vijand gaat op jacht naar slakken om ze zo uit je tuin te houden en te verwijderen. De natuurlijke vijand van de slak zijn aaltjes of nematoden. Aaltjes zijn er in verschillende soorten. Zo zijn aaltjes die slakken bestrijden compleet andere diertjes dan die we vinden in onze aardappelen en tomaten. Slakken bestrijden kan je dus doen door deze kleine wormpjes in je tuin te stoppen.

De aaltjes die je krijgt zitten in een zakje met gedroogde klei. Om de slakken te bestrijden op de juiste manier, meng je de klei met water volgens de gebruiksaanwijzing. Vervolgens giet je het mengsel van water en klei over je tuin uit, op die manier kan je slakken bestrijden. Waar je op moet letten wanneer je dit doet, is om dit niet in de volle zon te doen. Aaltjes zijn namelijk erg gevoelig voor UV stralen. De aaltjes moeten goed kunnen bewegen, want dan helpen de aaltjes het beste om slakken te bestrijden.

Andere manieren om slakken te bestrijden

Er zijn ook nog andere manieren om slakken te bestrijden. Wanneer je veel bloempotten in je tuin hebt staan, kan je slakken bestrijden door aan de buitenkant van je bloempot speciale tape te plakken. Dit is een anti slakken tape, dit is een soort barrière voor de slakken. Het is een koperen plakband die je aan de buitenkant van de bloempot plakt zodat de slakken niet verder omhoog kunnen klimmen en dus niet je planten bereiken.

Reageren is niet mogelijk.