In Amsterdam uw droomtuin aan laten leggen

In Amsterdam uw droomtuin aan laten leggen

De tuin is altijd de geschikte plek om even tot rust te komen na een lange dag werken. Daarom is het verstandig om een tuin aan te leggen die geheel overeenkomt met uw wensen. Bent u van plan om een tuin aan te leggen in Amsterdam? Met behulp van een hovenier uit Amsterdam is het mogelijk om uw droomtuin aan te leggen. Om te beginnen met het aanleggen van de tuin zal er een duidelijk tuinontwerp gemaakt worden. Hiervoor kan u de hulp van een hovenier inschakelen of er zelf mee aan de slag gaan.

Samenstellen van droomtuin

Om uw droomtuin aan te leggen gaat de hovenier met u in gesprek. In dit gesprek is het verstandig om aan te geven welk budget u heeft. Om hier een goede invulling aan te geven zal de hovenier een aantal vragen met u bespreken. We geven u alvast een aantal voorbeelden om over na te denken:

  • Welke sfeer wil u creëren in de tuin
  • Heeft u tijd om veel onderhoud te doen?
  • Heeft u voorkeur voor bepaalde planten?
  • In welke periode wil u de tuin aanleggen?

Dit zijn een aantal vragen waardoor de hovenier een duidelijk beeld kan krijgen van uw wensen. Wil u bijvoorbeeld graag een gazon in de tuin maar heeft u weinig tijd om dit te onderhouden? Het is mogelijk om kunstgras aan te leggen. Kunstgras is ondertussen zo gemaakt dat het bijna niet van echt te onderscheiden is, en u heeft geen tot weinig onderhoud. Zo kan de hovenier rekening houden met al uw wensen en aan de slag met het tuinontwerp

Het tuinontwerp veranderen in een echte tuin

Als u helemaal tevreden bent over het ontwerp van de tuin is het tijd voor de tuinaanleg. De hovenier zal u op de hoogte brengen over de stappen die doorlopen gaan worden tijdens het aanleggen van de tuin. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier delen:

Inmeten

Met het nauwkeurig opmeten van de tuin kan de hovenier bepalen waar alle onderdelen geplaatst gaan worden. Hierbij kan je denken aan de tuinbestrating, het aanleggen van kunstgras en het planten de bomen of planten.

Voorbereiding

Tijdens het inmeten is voor ieder onderdeel de juiste locatie bepaald. Bij de voorbereiding zorgt de hovenier dat er verschillende soorten grond of zand gestort worden. De verschillende soorten grond voor de planten. Tuinbestrating wordt daarentegen aangelegd op zand.

Tuin bestraten en kunstgras aanleggen

Na het aanbrengen de verschillende grondsoorten is het tijd om de tuinbestrating aan te leggen. De tuin bestrating en kunstgras zorgen namelijk voor de basis van de tuin. In deze fase wordt ook de eventuele tuinafscheiding geplaatst.

Planten van bomen en planten

Na het aanleggen van de basis is het tijd om de sfeer in de tuin te creëren. Met behulp van de gekozen bomen, planten en struiken kan de tuin omgetoverd worden tot uw droomtuin. Daarna is het tijd om heerlijk van de ontspanning te kunnen genieten in uw nieuwe tuin.

Reageren is niet mogelijk.