Met betontegels maak je iets moois van je tuin

Met betontegels maak je iets moois van je tuin

De term betontegels klinkt misschien wat minder chique dan de term natuursteen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want ken jij betontegels alleen van de stoepen in je straat? Dan staat je een schitterende verrassing te wachten. Want betontegels zijn er in alle soorten en maten. En omdat dit om geproduceerde en dus ontworpen tegels gaat, zijn ze er ook in allerlei verschillende dessins. Zo kun je dus, juist met betontegels, je tuin tot een paradijsje maken!

Met betontegels kun je een écht statement maken in je tuin

Waar de meeste mensen toch kiezen voor veilige, neutrale tegels, kun je met betontegels eens flink uitpakken. Door een tegel te kiezen met een mooi ontwerp, net alsof je vinyl in je tuin hebt gelegd. Of door felle kleuren af te wisselen met mooie neutrale randen, bijvoorbeeld om je terras. Door het gebruik van deze tegels geef je net wat meer aandacht aan de vloer in je tuin. Hier kun je ook prima je planten op aanpassen, de vloer is toch de basis van waaruit je gaat werken. Deze tegels worden duurzaam geproduceerd en zullen je jarenlang plezier geven. De kleuren zullen niet vervagen en door te kiezen voor variatie wordt je tuin een stuk spannender.

Betontegels met of zonder facetrandje?

Je kunt bij betontegels kiezen uit tegels met een strakke kant of juist tegels met een facetrandje. Dan loopt de laatste (halve) centimeter wat af. Dit geeft een wat meer speels effect. Maar let op: in zo’n randje is het gevaar op onkruid wat groter. De tegels liggen natuurlijk evengoed strak tegen elkaar aan, maar in het facetrandje kunnen nog wel eens wat zaadjes blijven liggen. Kies dus alleen voor een facetrandje als je het niet erg vind om af en toe even op je knieën de tuin door te gaan of als je regelmatig wilt vegen met een harde bezem.

Betontegels voor alle toepassingen in de tuin

Wanneer je kiest voor betontegels, zul je zien dat je deze overal in de tuin kunt gebruiken. Natuurlijk voor het terras (of de terrassen, afhankelijk van de grootte van je tuin), maar ook als ondergrond in de blokhut, langs de vijver of als looppaadje. Je kunt er zelfs je auto op parkeren! Deze tegels zijn dusdanig sterk dat je er alles mee kunt. Wissel deze tegels bijvoorbeeld ook eens af met leuke klinkers of zelfs grind of split. Je zult zien dat het resultaat echt schitterend is.
Betontegels

Reageren is niet mogelijk.