Creatief en groen bedrijfstrainingen geven

Creatief en groen bedrijfstrainingen geven

Overleggen, ideeën uitwisselen en lekker samen klagen over alles waar je tegenaan loopt zijn eigenlijk allemaal dingen die je vrijwel dagelijks al doet met je collega’s. Al zijn hier vaak de bazen en leidinggevenden niet bij, heb je dan onderling bij vergaderingen en trainingen echt niet altijd iets nieuws te vertellen. Als je toch elke zoveel tijd bij elkaar wilt komen om ervoor te zorgen dat iedereen goed samenwerkt, maar je nooit op zulke momenten tot nieuwe ideeën komt, kun je er als bedrijf en in je team veel baat bij hebben om op zoek te gaan naar nieuwe creatieve ideeën voor trainingen. Als je op zo’n moment voor leuke dingen leert samenwerken, gaat dat in het vervolg ook een stuk makkelijker op de werkvloer. Lees hier wat leuke ideeën op een rijtje! Een leuke trainingslocatie uitkiezen, iedereen verzamelen en dan kun je zo beginnen.

Groene handen

Samen creatief zijn en in een team iets maken kan ontzettend goed zijn voor de bonding tussen collega’s. Ook kan het heel veel spanning wegnemen tussen werknemers van verschillende posities als ze tijdens een leuke training een keer dezelfde rol vervullen en op een gelijk niveau werken. Maar buiten tekenen, schilderen, iets ontwerpen of een project samen uitvoeren zijn er veel andere nieuwe manieren om samen creatief te zijn. Groene vingers krijgen in combinatie met een leuk ontwerp, zoals bloemschikken of een kerststukje maken is iets waarbij waarschijnlijk iedereen met ongeveer evenveel kennis zal beginnen. Lekker met je handen in de aarde en bezig zijn met iets wat zo ver weg staat van kantoorwerk zorgt voor betere samenwerking, ook als je weer terug bent op de werkvloer!

Tekenen als aantekeningen

Als je echt vastzit en dan toch een inhoudelijke vergadering of training moet geven, kan je zelfs dat op een creatieve manier aanpakken. Door de problemen en het verwerken ervan vanuit een andere hoek te benaderen, stimuleer je iedereens creativiteit waardoor je sneller tot nieuwe ideeën en oplossingen komt. Probeer dus eens om werknemers aan te moedigen in hun aantekeningen, planningen en uitwerkingen visueel te werken. Door te tekenen en doodlen verwerk je informatie op een andere manier waardoor je de behandelde problemen ook vanuit een nieuw oogpunt bekijkt en dus ook snel tot nieuwe oplossingen kan komen. Elkaars notities uitwisselen kan ook helpen om de visie van je collega’s beter te leren begrijpen, waardoor je nieuwe bewondering voor hun inbreng krijgt. Zo breng je iedereen net wat dichter bij elkaar waardoor de samenwerking en stuk soepeler verloopt!

Reageren is niet mogelijk.