Tuinier jij ook zo graag met de nieuwste technologie?

Tuinier jij ook zo graag met de nieuwste technologie?

Als je mijn blog leest op Groene-handen.nl weet je dat je aan het juiste adres bent voor alle tips op het gebied van tuinieren. Dat is niet anders als het gaat over het gebruik van machines en apparaten die je nodig hebt om je tuin uitstekend te onderhouden. Vandaag wil ik je daarom in mijn blog meer vertellen over accu tuingereedschap en hoe ik erop ben gekomen om dit te gaan gebruiken. Het is namelijk super handig en het scheelt een hoop herrie. Alle voordelen over accu tuingereedschap ga je terugvinden in mijn blog.

Hoe ik met accu tuingereedschap ben begonnen

Ik noem mezelf ook wel eens een klassieke tuinierder. Ik knipte het gras nog net niet met een keukenschaartje om ervoor te zorgen dat mijn gazon er piekfijn bij lag. Helaas ligt het huis van mijn buren niet op grote afstand van mijn tuin. Je wilt geen ruzie en dus hou je rekening met elkaar. Dat betekende dat ik mijn machines niet in de vroege ochtend of in de nacht kon gebruiken. Ja, het is een beetje gek, maar soms vind ik het prettig om in de nacht te tuinieren. Dit was niet mogelijk totdat ik accu tuingereedschap ontdekte. Zoals je misschien wel begrijpt is de motor van een accu aangedreven machines vele malen zachter. Niemand heeft er op deze manier last van. Ik ben erg blij met deze vooruitgang in de technologie.

Nog meer voordelen

Natuurlijk is niet het enige voordeel dat je lawaai kan maken met je apparaten. Je bent ook nog eens heel milieuvriendelijk bezig. Een benzinemotor heeft natuurlijk CO2 uitstoot, dat heeft een accu aangedreven machine niet. Daarnaast hoeven deze machines qua power ook niet onder te doen aan een goede benzinemotor. Dit was voorheen nog niet zo. Toen deze technologie in opkomst kwam, was de power nog lang niet hoog genoeg. Dat is nu niet meer het geval. Er zijn verschillende merken die inmiddels krachtige accu’s op de markt hebben gebracht.

En nog een voordeel

Dat waren de voordelen nog niet. Een belangrijk voordeel welke ik zelf erg prettig vind is het feit dat je vaak maar één accu nodig hebt om meerdere machines te bedienen. Je koppelt de accu simpelweg weg aan de machine. Heb je een andere machine nodig? Dan koppel je dezelfde accu aan deze machine. Uiteraard geldt dit niet voor alle machines, dus let hier goed op.

 

Reageren is niet mogelijk.