In de winter in de tuin werken

In de winter in de tuin werken

Wanneer je een mooie grote tuin hebt ben je waarschijnlijk elke lente en zomer druk in de weer met het onderhoud. Je wilt natuurlijk genieten van een prachtige bloemende tuin. Dit betekent grasmaaien, heggen snoeien en bloemen planten. Maar voor de meeste mensen kijken in de winter een stuk minder naar de tuin om. Dit is natuurlijk ook heel erg logisch aangezien de winter, kou, wind, regen en sneeuw met zich meeneemt. Niet bepaald weer waarin je naar buiten wilt om urenlang in de tuin te wroeten. Desondanks is de winter toch juist een hele mooie periode om te tuinieren. Tijdens dit seizoen wanneer er niet veel groeit kun je namelijk de tuin heel mooi winters maken en ook voorbereiden op de komende lente.

In dit artikel bespreken we wat voor werk je in de winter in de tuin kunt doen. Een heel mooi gebruik van je tuin in de winter is bijvoorbeeld het groeien van voedsel. Er zijn verschillende planten zoals sla die in de winter ook goed kunnen overwinteren en aan het begin van de lente zullen bloeien. Als je in de winter in de tuin werkt wil je natuurlijk wel warm blijven. Ga daarom warm gekleed naar buiten en je kunt mogelijk zelfs en vuurkorf gebruiken voor een warm vuur. En anders kun je altijd na het werken in de kou een heerlijke warme douche nemen en je afdrogen met een warme handdoek van de handdoek radiator.

Bloeiend in de winter

De meeste mensen die in de zomer een bloeiende tuin hebben vol planten zullen in de winter kijken naar een kale lege tuin. Maar dit is niet persé nodig. Er zijn namelijk vele verschillende soorten bloemen die juist in de winter bloeien en in de zomer niet. Door een aantal van deze bloemen te planten kun je op een hele mooie manier twee verschillende tuinen hebben die het gehele seizoen het bekijken waard zijn. Je zult wel wat research moeten doen naar wat de mooiste bloemen voor jouw persoonlijke smaak zijn.

Denk aan de dieren

De winter is natuurlijk koud en niet altijd de fijnste periode van het jaar voor dieren die eten nodig hebben. Het is dan ook een heel mooi idee om er in de winter voor te kiezen om dingen te maken voor de dieren en die in de tuin op te hangen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld voedselkettingen voor de vogeltjes en eekhoorns en natuurlijk ook vogelhuisjes zodat dieren een warme plek hebben om te verblijven.

Verbeter je kennis

Naast de dingen die je in de winter aan de tuin zelf kunt doen is het natuurlijk ook een goede periode in het jaar om meer over tuinieren te leren. En dit kun je lekker warm binnen knus op de bank doen met een goed boek over tuinieren.

Reageren is niet mogelijk.